ATU: DEMANEM RESPECTE I DIGNITAT, AMB SOLUCIONS REALS PER A LA PLANTILLA I PER A LA CIUTADANIA

5 jul. 2024 | Comunicat, Serveis Socials

Aquest dimarts 2 de juliol de 2024, la secció sindical de la UGT a l’Ajuntament hem tingut una reunió amb la Direcció de l’IMSS per abordar la greu situació provocada, fins a la data, per la mala implementació del protocol ATU.

Des de la UGT, denunciem rotundament la manca de consideració i cap a les treballadores socials que estan en primera línia.

●     Manca de consideració cap a la plantilla: La direcció ha imposat noves tasques sense tenir en compte la càrrega laboral existent ni el criteri tècnic de les professionals. La imposició d’un aplicatiu rígid demostra un profund desconeixement de la realitat diària dels centres de serveis socials, que no té en compte ni el volum de feina que sostenen les professionals ni el criteri tècnic de les persones que atenen les persones més vulnerables.

El primer objectiu del Pla Impulsem era reduir la burocràcia i, tal i com s’ha plantejat en un inici, la implementació d’aquest protocol el que ha provocat és augmentar-la. A més, en la comissió de creació d’aquest protocol no van incloure tres dels territoris amb més volum de gestió (Ciutat Vella, Sants, Sant Martí), fet que considerem inadmissible.

●     Menysteniment cap a les famílies usuàries: Moltes famílies es troben allotjades en espais temporals en condicions de salubritat qüestionables proporcionades per l’administració. Aquest és un problema que requereix una solució urgent i justa.

La UGT exigeix que es garanteixi el dret a un habitatge digne i la protecció dels drets fonamentals, especialment els de la infància. No acceptarem que l’eficiència administrativa es faci a costa dels més vulnerables.

Des de l’Àrea i la Gerència se’ns comunica que el protocol es troba obert a modificacions, i que es troben receptius a fer-les.

UGT demanem que es treballi conjuntament amb les treballadores per trobar solucions que respectin la dignitat i els drets la plantilla i de les famílies afectades.

Cal construir ponts i fer que l’Administració prengui consciència de la realitat, per oferir un servei adequat a la Barcelona de 2024. Els drets socials no són negociables, i és imperatiu que es desenvolupin polítiques i protocols que s’ajustin a les necessitats reals del personal i dels usuaris.

RESPECTE I DIGNITAT PER A TOTHOM!

 

 

 

Categories

Twtitter

Necessites ajut per redactar una carta sol·licitant còpia de l’avaluació de riscos del teu lloc de treball? Fes servir els models de documents de prevenció de riscos laborals de la UGT de Catalunya. Accés a 👉 https://www.ugt.cat/wp-content/uploads/2022/06/documents_per_al_delegat_de_prevencio.pdf #ConsellPreventiuUGT

🤖 Una Negociación Colectiva fuerte para hacer frente a los retos de la digitalización

🗣️ Pepe Álvarez (@SG_UGT) interviene en la jornada sobre derechos digitales y relaciones laborales

🔗Léelo aquí

🟠 #PÍLDORA | ¿Qué tengo que hacer si sufro un accidente de trabajo? 

➡️ Si el accidente es en tu puesto de trabajo, ¡comunícalo inmediatamente a tu superior! Si es in itinere... ve a nuestro vídeo sobre este tema

📽️ Dale al play para saber más

Llegir més

YouTube