Mesa General per la instrucció per a l’aportació al pla de pensions

19 juny 2024 | Comunicat

Mesa General per la instrucció per a l’aportació al pla de pensions

9 abril 2024

Barcelona, 9 d’abril de 2024

Benvolguts companys i companyes,

 

Des de la Secció Sindical de la UGT de l’Ajuntament de Barcelona us informen sobre els últims desenvolupaments que han tingut lloc a la Mesa General d’aquest dilluns. El tema clau en l’ordre del dia ha estat la instrucció per a l’aportació al pla de pensions.

 

Després de la signatura de l’Acord de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Condicions de Treball del Personal Funcionari i Laboral de l’Ajuntament de Barcelona el passat 1 de febrer, juntament amb el Reglament i l’Annex Condicions Particulars del Pla de l’Ajuntament de Barcelona, ens trobem en la fase de preparació per signar la instrucció de les aportacions addicionals al pla de pensions. Aquesta instrucció serà crucial, ja que definirà els criteris generals per a les aportacions basades en anys de servei, aportacions econòmiques i/o dies per a tota la plantilla, incloent GUB i SPCPEIS. A més, per incentivar la promoció vertical, s’ha previst una aportació addicional per als que hagin avançat de subgrups o grups de titulació, assegurant que no es produeixi cap pèrdua econòmica per a ningú.

 

Per altra banda, volem comunicar-vos que l’administració ens ha informat que durant aquesta setmana rebrem les taules salarials actualitzades, les quals ens permetran el cobrement del 0,50% consolidat en nòmina des del 01/01/2023. Tanmateix, és possible que l’increment del 0,75% acordat amb l’administració no es reflecteixi en la nòmina de maig a causa de problemes tècnics. Davant d’aquesta situació, hem presentat una queixa formal pel retard en el pagament de l’Acord de Condicions vigent.

 

Finalment, pel que fa a l’increment del 2% pendent: Tot i la manca d’un Pressupost General, no us preocupeu; l’increment de sou es deberia reflectir segon informacions en les nòmines de maig. Encara que el procés parlamentari es preveu que finalitzi aquest mes, els procediments burocràtics postergaran la seva aplicació fins a maig. No obstant això, és important recordar que l’augment tindrà efecte retroactiu i consolidat des de l’1 de gener, i exigirem que l’administració apliqui tambe el 0,75% de l’Acord de condicions.

 

A més, l’acord signat per UGT podria traduir-se en un 0,5% addicional, subjecte a l’Índex de Preus Harmonitzat amb la Unió Europea. Si les coses segueixen el seu curs favorable, podríem experimentar un augment salarial de fins a un 3,25% aquest any.

 

 

Cordialment,

 

La Secció Sindical de la UGT de l’Ajuntament de Barcelona

 

Categories

Twtitter

Necessites ajut per redactar una carta sol·licitant còpia de l’avaluació de riscos del teu lloc de treball? Fes servir els models de documents de prevenció de riscos laborals de la UGT de Catalunya. Accés a 👉 https://www.ugt.cat/wp-content/uploads/2022/06/documents_per_al_delegat_de_prevencio.pdf #ConsellPreventiuUGT

🤖 Una Negociación Colectiva fuerte para hacer frente a los retos de la digitalización

🗣️ Pepe Álvarez (@SG_UGT) interviene en la jornada sobre derechos digitales y relaciones laborales

🔗Léelo aquí

🟠 #PÍLDORA | ¿Qué tengo que hacer si sufro un accidente de trabajo? 

➡️ Si el accidente es en tu puesto de trabajo, ¡comunícalo inmediatamente a tu superior! Si es in itinere... ve a nuestro vídeo sobre este tema

📽️ Dale al play para saber más

Llegir més

YouTube