FAQs NEGOCIACIÓ AMB L’ADMINISTRACIÓ

19 juny 2024 | Comunicat

27 maig 2024

Benvolgudes companyes i benvolguts companys,

 

 

En les darreres hores ens heu fet arribar diferents consultes a conseqüència de la reunió monogràfica mantinguda en mesa general en relació amb les darreres auditories que se li han fet arribar a l’Ajuntament i les possibles derivades en el si de la corporació municipal.

 

Agrair la vostra implicació en tot aquest procés, proposant i suggerint possibles solucions. 

 

Som plenament conscients que aquest és un assumpte que preocupa i neguiteja a tota la plantilla municipal. Així ens ho feu saber amb totes i cadascuna de les preguntes que ens heu fet arribar, les quals per una qüestió de transparència i màxima publicitat respondrem de manera resumida i conjunta en aquest correu.

 

 

A continuació, fem aquest recull de FAQS:

 

  • Hi ha el risc de deixar de cobrar part de la meva nòmina?

La negociació que hem d’iniciar amb l’Ajuntament pretén evitar justament aquesta mesura. No és una possibilitat, ni respon a la responsabilitat que ens caracteritza, que cap treballador pugui veure perillar ni un sol euro de la seva nòmina. Posarem ordre als conceptes dubtosos, d’acord amb la normativa, i les quantitats finals no han de veure’s afectades a pitjor.

 

  • Quins conceptes són els que perillen? Com hi donareu solució?

Com us vam dir a l’anterior comunicació, l’Administració ens ha comunicat que el complement d’experiència professional, el complement d’assistència (a rebre a la paga d’abril) i el complement específic d’equiparació A1 són conceptes a ordenar. No hi ha d’altres conceptes.

 

L’Administració i els sindicats estem iniciant aquest camí en aquest moment i no podem (encara) donar resposta a com ho solucionarem, donat que tenim sobre la taula diferents propostes, totes elles a estudiar. Cal tenir en consideració que hem d’encertar aquella que ens asseguri seguretat jurídica, i que sigui factible que puguem treballar-la i executar-la satisfactòriament en les setmanes vinents. 

 

  • Per què si hi ha auditories a altres organismes hi ha una afectació al personal de l’Ajuntament que no és part d’aquests?

El personal d’aquests organismes són part adherida a l’Acord de Condicions de treball de l’Ajuntament de Barcelona. Les conseqüències d’aquests informes tenen un trasllat directe a totes les persones que es troben cobertes sota el paraigües d’aquest conveni.

 

  • S’està negociant una modificació de l’Acord de Condicions per avançat?

No, l’Acord de condicions de treball no s’està modificant més que en aquells conceptes que poden ser il·legals segons el criteri jurídic i legal que se’ns està comunicant. En cap cas es poden modificar altres aspectes que no siguin pròpiament els afectats per aquesta ordenació de conceptes retributius.

 

  • Acabarem a un pla de pensions com amb els triennis i premis d’antiguitat i medalles?

Sens dubte, no. L’única sortida, per manca de normativa habilitant en aquest moment, va ser traslladar els imports de premis d’antiguitat, medalles i triennis al pla de pensions. L’Administració es va comprometre, tan bon punt hi hagués la possibilitat legal d’abonar aquests conceptes per un altre mecanisme, a fer-ho. Per tant, entenem que la solució del pla de pensions és transitòria.

 

En aquest nou cas, on hi ha una afectació major, i una implicació rellevant en els imports mensuals, hi ha d’altres possibilitats a estudiar. Un model que es troba sobre la taula és encabir els diferents conceptes dins un complement de productivitat, similar al que existeix a la Diputació de Barcelona. En tot cas, aquesta és una via que cal explorar amb deteniment i que ens ha de donar totes les garanties de que no afectarà en negatiu al personal municipal. La UGT no signarà cap acord que no garanteixi que cap treballadora o treballador no perdrà un sol euro.

 

  • Aquesta negociació vol dir que no cobrarem el 0,5 d’increment al mes de maig?

En absolut. L’increment del 0,5% es va aprovar al darrer ple municipal del mes d’abril i s’abonarà, amb efectes retroactius de gener 2023, a la nòmina de maig. 

 

  • I el 0,75%? Per què no s’ha aplicat aquest increment si es va pactar en conveni?

La UGT ha denunciat en diferents ocasions al llarg de l’any en seu de mesa general de negociació que aquest increment no s’apliqués. La principal excusa que se’ns va donar va ser la manca de pressupostos municipals. Des del 2 de maig la ciutat de Barcelona disposa de pressupostos municipals i s’han acabat les excuses.

 

Tot i això, l’Administració ara ens proposa aprofitar aquesta nova negociació per a fer aquest increment ordenat d’acord amb els nous conceptes.

 

Tingueu per segur que la UGT defensarà aquest increment salarial pactat a l’Acord de Condicions i no en perdonarà ni un cèntim.

 

Per últim, traslladar-vos que la setmana entrant hi han convocades tres reunions per a tractar aquest assumpte; en concret, els dies 27, 29 i 31 de maig.

 

Per responsabilitat amb totes i tots vosaltres, des de la secció sindical de la UGT a l’Ajuntament de Barcelona us anirem informant regularment de l’estat de les negociacions.

 

 

EL SOU NO ES TOCA!!!

 

 

Categories

Twtitter

Necessites ajut per redactar una carta sol·licitant còpia de l’avaluació de riscos del teu lloc de treball? Fes servir els models de documents de prevenció de riscos laborals de la UGT de Catalunya. Accés a 👉 https://www.ugt.cat/wp-content/uploads/2022/06/documents_per_al_delegat_de_prevencio.pdf #ConsellPreventiuUGT

🤖 Una Negociación Colectiva fuerte para hacer frente a los retos de la digitalización

🗣️ Pepe Álvarez (@SG_UGT) interviene en la jornada sobre derechos digitales y relaciones laborales

🔗Léelo aquí

🟠 #PÍLDORA | ¿Qué tengo que hacer si sufro un accidente de trabajo? 

➡️ Si el accidente es en tu puesto de trabajo, ¡comunícalo inmediatamente a tu superior! Si es in itinere... ve a nuestro vídeo sobre este tema

📽️ Dale al play para saber más

Llegir més

YouTube