NEGOCIACIÓ I GARANTIES. EL SOU NO ES TOCA!!

19 juny 2024 | Comunicat

12 juny 2024

Companys, companyes,

 

Les negociacions sobre la paga d’abril i els conceptes d’experiència professional i equiparació A1 continuen avançant.

Les propostes per solucionar aquestes qüestions inclouen la introducció d’un nou complement de productivitat al qual caldrà accedir mitjançant la superació d’una avaluació de l’acompliment laboral. Nosaltres estem en contra de qualsevol tipus de qüestionament de la feina dels companys i companyes per part del seu comandament. Lamentablement, l’avaluació és un requisit indispensable ja que altres formes legals no són viables a hores d’ara, i no podem posar en risc el sou de ningú.

 

Propostes i Debats Clau:

 • Complement de Productivitat

Aquest complement encabiria els actuals conceptes del complement específic d’experiència professional, equiparació A1 i assistència – paga d’abril. Es necessita superar l’avaluació laboral.

Aquest nou complement es descompondria en dos factors:

 1. Factor de productivitat MENSUAL (experiència professional i complement d’equiparació per al grup A1)
 2. Factor de productivitat ANUAL (“paga abril”)
   
 • Avaluació de l’Acompliment:
  • Proposta d’Administració: Introduir una avaluació de l’acompliment per poder solucionar legalment les qüestions retributives, semblant al model de la Diputació de Barcelona. Aquesta proposta es basa en un doble factor: una avaluació anual i l’assistència.
  • La nostra posició: No ens agrada l’avaluació de l’acompliment. Demanem que aquesta avaluació sigui simple i que tingui SEGURETAT SINDICAL.

“Seguretat sindical” vol dir que demanem que en el cas que es produís una avaluació inadequada:

  1. Primer de tot, i abans de passar pel treballador, es passés obligatòriament per una comissió de seguiment paritària, perquè la part social (els sindicats) puguem intervenir i mediar, evitant subjectivitats.
  2. En segon terme, que el/la treballador/a, en cas que no superés finalment aquesta avaluació de l’acompliment, pogués al·legar.
  3. En últim terme, i imprescindible per a que la UGT signi aquest acord, hem exigit que, en el cas que aquesta persona no pogués ser “rescatada” per la comissió de seguiment paritària, i posteriorment no prosperés l’al·legació, SEMPRE DEPENGUÉS del/la treballador/a superar l’avaluació mitjançant la realització d’una FORMACIÓ online, ràpida i senzilla.

LA UGT HO TENIM CLAR:

 • SI SIGNEM PRODUCTIVITAT ÉS PER A GARANTIR EL SALARI IMMEDIAT DE TOTA LA PLANTILLA MUNICIPAL, TAL COM S’HA ANAT FENT FINS ARA.
 • NO POT HAVER-HI CAP ÀNIM DE FISCALITZACIÓ CAP AL COMPANY O COMPANYA.
   
 • ELS COMPLEMENTS RETIBUTIUS NO PODEN PASSAR ÚNICAMENT PEL QUE DIGUI O DEIXI DE DIR UN/A COMANDAMENT O GERENT.

 

En referència a la paga d’Abril:

 

La UGT DEFENSA la consolidació de la quinzena paga.

 

 • Proposta de l’Administració: Avançar el 50% del sou base de la “paga d’abril”, distribuint-la mensualment dins el complement de productivitat, de manera consolidada, és a dir, intocable, que passi el que passi sempre la cobrem.
 • La UGT demanem: que la “paga d’abril” es consolidi íntegrament al 100%, deslligant-la de l’assistència.

 

Exigim el pagament del 0,75% que hem de cobrar per conveni!!! L’Administració ens proposa aplicar-lo íntegrament a la paga “d’abril”, deslligant-ho de l’assistència.

LA UGT NOMÉS SIGNAREM UN ACORD

QUE GARANTEIXI ÍNTEGRAMENT

ELS DRETS QUE HEM TINGUT FINS ARA

 

EL SOU NO ES TOCA!!!

 

 

 

Categories

Twtitter

Necessites ajut per redactar una carta sol·licitant còpia de l’avaluació de riscos del teu lloc de treball? Fes servir els models de documents de prevenció de riscos laborals de la UGT de Catalunya. Accés a 👉 https://www.ugt.cat/wp-content/uploads/2022/06/documents_per_al_delegat_de_prevencio.pdf #ConsellPreventiuUGT

🤖 Una Negociación Colectiva fuerte para hacer frente a los retos de la digitalización

🗣️ Pepe Álvarez (@SG_UGT) interviene en la jornada sobre derechos digitales y relaciones laborales

🔗Léelo aquí

🟠 #PÍLDORA | ¿Qué tengo que hacer si sufro un accidente de trabajo? 

➡️ Si el accidente es en tu puesto de trabajo, ¡comunícalo inmediatamente a tu superior! Si es in itinere... ve a nuestro vídeo sobre este tema

📽️ Dale al play para saber más

Llegir més

YouTube