Continuem amb campanya ‘UGT Calor’ per sensibilitzar dels riscos de la calor extrema en els llocs de treball

10 jul. 2023 | General, Notícies

Amb l’arribada de l’estiu i de la calor, les condicions climàtiques a què es troben exposats els treballadors i les treballadores poden ser causa d’accidents de treball, alguns d’ells fins i tot mortals, per exposició a la calor

Enguany, des de la UGT de Catalunya reprenem la campanya “Calor UGT” de sensibilització sobre els riscos de la calor extrema i les mesures de prevenció que cal aplicar i dirigida a treballadors i treballadores i els seus representants i mes amb dades metereològiques com les d'avui a Barcelona.

Font dels mapes Meteocat

És important adaptar els llocs de treball a aquesta nova realitat climàtica. Les altes temperatures i durant més temps seran habituals al nostre país, per tant, no s’ha d’esperar i s’ha d’adaptar la gestió preventiva al risc d’exposició a altes temperatures en aquells llocs de treball que sigui necessari amb la participació dels delegats i delegades de prevenció.

Des de la UGT de Catalunya i Ajuntament de Barcelona hem abordat novament el tema de la calor i durant aquest estiu anirem generant nous continguts que complementin i ampliïn la campanya encetada l’any passat per dotar d’eines els treballadors, treballadores, delegats i delegades sindicals per fomentar l’adopció mesures preventives a les empreses, com les presentades pels delegats de l’Ajuntament,  

Durant l’estiu publicarem, en aquesta web i a les nostres xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram, Telegram, LinkedIn, una sèrie de guies divulgatives sobre diferents actuacions i mesures preventives davant la calor. A més, cada guia anirà acompanyada d’un document divulgatiu resum destinat a les xarxes socials per fer sensibilització del tema a la població general treballadora.  

En primer lloc, presentem la guia Treballs a l’aire lliure a l’estiu. Es tracta d’una guia explicativa de la modificació del RD 486/1997 per protegir adequadament els treballadors i treballadores a l’aire lliure enfront de l’estrès tèrmic. La guia, a més d’explicar l’estrès tèrmic, les seves conseqüències i els seus factors de riscos, dona informació sobre la nova normativa i l’aplicació d’aquesta en la gestió dels riscos laborals per calor a les empreses i com s’ha de procedir. També exposa quines mesures preventives es poden aplicar per eliminar o reduir l’exposició a temperatures extremes i proposa actuacions per als delegats i delegades de prevenció.

Descarrega’t aquí la guia per saber com procedir segons la normativa i quines mesures cal aplicar.

Categories

Twtitter

Los Servicios Públicos se han revelado como la mejor garantía para la ciudadanía en épocas de inestabilidad e incertidumbre.

Son la barrera que nos protege cuando nos asola una crisis económica, sanitaria o una catástrofe medioambiental.

En #UGT trabajamos por unos servicios…

Felicitacions als companys de #UREP i #UT1 de @GUBBarcelona i @semgencat així com tots els professionals que han intervingut en l'atropellament a les Rambles i han realitzat la recuperació RCP i col·laboració psicologia.
Uns grans professionals! 🙌 #ServeiPúblic #HeroisDelDia

La imposició de retallades per part de l'@bcn_ajuntament és INACCEPTABLE! TOT EL PERSONAL DE L'AJUNTAMENT ENS MOBILITZEM!!

👮‍♂️👮👩‍🚒🧑‍🚒🧑‍🏫👨🏻‍🏫👩‍💻👨‍💻💪

https://ugtajbcn.cat/general/a-tot-el-personal-de-lajuntament-de-barcelona/

#Retallades
#Mobilització
#Barcelona

@UGT_SP_CAT
@UGT_Comunica
@ugtcatalunya

3

Llegir més

YouTube