Demanem el pagament inmediat del 0,5% acordat per la pujada del PIB

3 febr. 2024 | General, IMSS, Notícies

UGT Serveis Públics insten al Govern a incorporar de manera immediata a les nòmines dels d’empleats i empleades públiques el 0,5% adicional acordat per l’aument del PIB, més el 2% corresponent a 2024, activant les fórmules legislatives necessàries sense esperar a l’aprovació de la llei de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). Des de la Secció Sindical d’UGT de l’Ajuntament de Barcelona instarem a l’administració a fer efectiva també la pujada del 0,75% prevista per l’Acord de Condicions, i continuarem treballant per millorar les condicions laborals i retributives dels empleats i empleades públiques, com a reconeixement per l’ seu ‘esforç i dedicació en un context difícil i incert.

la darrera dada del PIB confirma que la pujada complementària del 0,5% pel 2023 es compleix, tal com estava previst en l’Acord Marc per a una Administració del segle XXI signat per UGT. Aquest acord preveia pel 2023 dues pujades salarials: una fixa del 2,5% (que es va fer efectiva a l’any passat), més dues pujades complementàries i amb caràcter retroactiu a l’1 de gener de 2023 del 0,5% cadascuna.

  • La primera, que operava si l’IPC harmonitzat de 2022 i 2023 superava el 6%, es va complir i es va fer efectiva l’octubre de 2023.
  • La segona s’acaba de confirmar en conèixer-se la dada del PIB (2,5%) que ha avançat més enllà del 2,1% estipulat en l’Acord.


Categories

Twtitter

📰 #REPORTAJE - La factura invisible de los cuidados #igualdad 

🟣 Los cuidados son imperceptibles, no se valoran, pero sustentan la sociedad y quizá deberíamos preguntarnos más a menudo: ¿qué pasaría si dejásemos de cuidar? 

📲Lee el reportaje completo: https://revistainitinere.com/category/reportaje/

⏩ #En1Minuto de @InItinere_es

🎭 Aristofanes y la conciliación

A pesar de las leyes que protegen los cuidados en el ámbito laboral, (…) acogerse a medidas de conciliación por cuidado de un familiar, sigue teniendo consecuencias que sufren, (…) las mujeres ⤵️

Llegir més

YouTube