DEMANEM REALITZAR UNA PROVA PILOT AMB UNA POLSERA D’AVÍS DE CALOR

5 jul. 2024 | Comunicat, General

Una de les propostes dels delegats de prevenció de la UGT, en el comitè de seguretat i salut laboral el 30 de juny del 2023 en les mesures URGENTS (a banda de la prohibició de desenvolupar determinades tasques durant les hores del dia) en la prevenció de riscos laborals en episodis d’Elevades Temperatures en el treball va ser utilitzar polseres d’avís.

 

PROPOSTA DE MESURES PREVENTIVES.

 

Les polseres d’avís de cops de calor ofereixen beneficis significatius en la prevenció i gestió de situacions d’hipertèrmia, especialment en poblacions vulnerables. No obstant això, la seva efectivitat depèn de la precisió dels dispositius. Malgrat les limitacions, la tecnologia proporciona una eina valuosa en la protecció de la salut, sempre que s’utilitzi com a complement i no com a substitut d’altres mesures de seguretat i prevenció.

 


 

A la vista de les característiques i la finalitat de la polsera que, quan qui la porta supera els 38 graus de temperatura corporal disposa d’un avís acústic i de vibració, perquè la persona es posi a l’ombra, begui aigua i descansi per evitar arribar als 40 graus de temperatura corporal de risc vital, trobem que és interessant fer una prova pilot per comprovar la seva utilitat per protegir el personal de la GUB.

 

Proposem que la prova es faci amb el personal de la Secció de Platges, en estar identificat com un lloc de treball de la Guàrdia Urbana amb risc d’exposició a altes temperatures.

 

També hem aconseguit la possibilitat de dotar a cada persona  de la GUB d’una ampolla amb característiques de conservació de la temperatura de l’aigua i fàcil de transportar.

 

La UGT com a sindicat professional de la seguretat i de la salut laboral de tota la plantilla de la GUB, continuarem treballant en la defensa del nostre col·lectiu.

 

 

 

 

Categories

Twtitter

Necessites ajut per redactar una carta sol·licitant còpia de l’avaluació de riscos del teu lloc de treball? Fes servir els models de documents de prevenció de riscos laborals de la UGT de Catalunya. Accés a 👉 https://www.ugt.cat/wp-content/uploads/2022/06/documents_per_al_delegat_de_prevencio.pdf #ConsellPreventiuUGT

🤖 Una Negociación Colectiva fuerte para hacer frente a los retos de la digitalización

🗣️ Pepe Álvarez (@SG_UGT) interviene en la jornada sobre derechos digitales y relaciones laborales

🔗Léelo aquí

🟠 #PÍLDORA | ¿Qué tengo que hacer si sufro un accidente de trabajo? 

➡️ Si el accidente es en tu puesto de trabajo, ¡comunícalo inmediatamente a tu superior! Si es in itinere... ve a nuestro vídeo sobre este tema

📽️ Dale al play para saber más

Llegir més

YouTube