Donem suport a la Sanitat Pública

23 gen. 2023 | General, Notícies

Des de la Secció Sindical de la UGT de l’Ajuntament de Barcelona donem ple suport als milers de companys i companyes de Sanitat que treballen a l’ICS, SISCAT i Sanitat Privada, SEM, Transport Sanitari i Mútues durant la seva vaga dels propers 24, 25 i 26 de gener.

 

  • El servei que dona el Sistema Sanitari català a la ciutadania és possible gràcies a TOTES i TOTS els professionals sanitaris, indistintament del lloc o l’empresa per la qual treballin.
  • La COVID-19 va deixar en evidència les mancances del sistema sanitari que tenim, i va ser només gràcies a la professionalitat i implicació dels professionals sanitaris que es va poder atendre la ciutadania, fent tot el possible malgrat les moltes dificultats que han patit.
  • Els aplaudiments de la ciutadania durant la pandèmia no han estat acompanyats ni de decisions polítiques ni empresarials justes en front de les precàries condicions de treball que continuen patint els professionals sanitaris. 

És imperatiu aconseguir ja, com a primer pas:

  1. Equiparar ja les condicions de tota la part treballadora de la sanitat, sigui on sigui que prestin el seu servei.
  2. Constituir una taula d’harmonització.
  • El sistema és precari per la manca d’inversions en els últims 10 anys. Això no s’aguanta, perquè condemna a derivar l’excés d’activitat a la sanitat privada per manca de previsió, i aquest augmenta la càrrega de treball sense compensacions ni millores laborals. Aquest sistema només afavoreix els beneficis d’uns pocs en detriment de la majoria social!
  • La UGT som un sindicat de classe i lluitem per al manteniment d’una sanitat accessible i de qualitat per a tothom com a eix vertebrador del nostre Estat del Benestar. Defensem la dignitat de tota la plantilla sanitària i perquè assoleixin les condicions laborals que mereixen.
  • Com a sindicat de classe no permetem que ningú gosi posar els interessos corporatius per damunt dels interessos col·lectius, i no permetem que es vulneri el dret de la negociació col·lectiva, menystenint els acords i els compromisos assumits en la signatura dels convenis.
  • Com a sindicat de classe representem a les taules de negociació els interessos de TOTES i TOTS els treballadors sanitaris, i no ens deixem intimidar per col·lectius professionals que actuen com a lobbys de pressió i intenten condicionar les decisions polítiques en benefici propi.
  • Respectem el dret de vaga, que tantes i tantes vegades hem defensat i que defensarem com a eina sindical.

 

Des de la UGT defensem la vaga i exigim al Parlament de Catalunya que treballi intensament per generar un espai de debat i presa de decisions per poder arribar a un Gran Pacte de País que garanteixi un Sistema Sanitari de Qualitat i Universal, i possibiliti la millora i equiparació de condicions laborals de TOTES i TOTS els professionals que formen part del sistema Sanitari català.

El Sindicalisme Útil

Categories

Twtitter

📰 #REPORTAJE - La factura invisible de los cuidados #igualdad 

🟣 Los cuidados son imperceptibles, no se valoran, pero sustentan la sociedad y quizá deberíamos preguntarnos más a menudo: ¿qué pasaría si dejásemos de cuidar? 

📲Lee el reportaje completo: https://revistainitinere.com/category/reportaje/

⏩ #En1Minuto de @InItinere_es

🎭 Aristofanes y la conciliación

A pesar de las leyes que protegen los cuidados en el ámbito laboral, (…) acogerse a medidas de conciliación por cuidado de un familiar, sigue teniendo consecuencias que sufren, (…) las mujeres ⤵️

Llegir més

YouTube