Jornada Mundial pel Treball Decent: les persones, al centre de les polítiques públiques

7 oct. 2023 | General

Jornada Mundial pel Treball Decent: les persones, al centre de les polítiques públiques

> Manifiesto 7 de octubre: “Jornada Mundial por el Trabajo Decente”

Amb motiu de la celebració del 7 d’octubre, Dia Mundial pel Treball Decent, UGT reclama millors llocs de treball i salaris per a la població treballadora. La proporció de la riquesa mundial que es destina als salaris ha disminuït un 13% els darrers quaranta anys, malgrat que l’economia mundial s’ha quadruplicat. La riquesa no s’està repartint entre les persones treballadores, sinó que s’estan engreixant les butxaques de les empreses.

La reforma de la governança europea no pot, per cap concepte, tornar a polítiques d’austeritat que sovint comporten disminució de drets per a les i els treballadors, reformes laborals regressives, que descentralitzen la negociació col·lectiva, afavoreixen l’acomiadament, comprometen la salut i la seguretat als centres de treball i, en definitiva, aprofundeixen només en la precarització del treball, a més de retallar en serveis públics, reduir la protecció social o disminuir les pensions.

UGT se solidaritzen amb totes i tots els treballadors del món per aconseguir que els salaris, la protecció social i la negociació col·lectiva garanteixin el treball decent per a totes i per a tots, i reafirmen el compromís amb l’OIT per fer de la seva agenda una realitat.

En aquest context, una delegació d’UGT, encapçalada pel seu secretari general, Pepe Álvarez, participarà en la manifestació, convocada per la Confederació Europea de Sindicats (CES), el pròxim 12 d’octubre per reclamar que les persones se situïn al centre de totes les polítiques públiques i que es millorin els drets de les persones treballadores, amb un impuls decidit a la quantitat i la qualitat de l’ocupació que es crea i a un increment dels salaris, per tal de repartir la riquesa de manera equitativa.

Font UGT

Categories

Twtitter

Gràcies @jordisubirana @TotBcn

Algunes serien evitables si disposéssim d'eines adients, altres malauradament no. El nostre equip de Prevenció de Riscos Laborals treballa incansablement fent propostes per evitar-les al màxim. A la feina sense riscos!👮‍♀️👮‍♂️https://x.com/TotBcn/status/1731357568910426526?s=20

@bcn_ajuntament Mentre no es respectin sense discriminació els drets laborals i socials del personal d'Atenció a la Ciutadania, i es doni resposta a les seves reclamacions, la normalitat no tornarà a l'#IMHAB ✊

🤜Frontal Mobilitzat 🤛

Llegir més

YouTube