Jornada Mundial pel Treball Decent: les persones, al centre de les polítiques públiques

7 oct. 2023 | General

Jornada Mundial pel Treball Decent: les persones, al centre de les polítiques públiques

> Manifiesto 7 de octubre: “Jornada Mundial por el Trabajo Decente”

Amb motiu de la celebració del 7 d’octubre, Dia Mundial pel Treball Decent, UGT reclama millors llocs de treball i salaris per a la població treballadora. La proporció de la riquesa mundial que es destina als salaris ha disminuït un 13% els darrers quaranta anys, malgrat que l’economia mundial s’ha quadruplicat. La riquesa no s’està repartint entre les persones treballadores, sinó que s’estan engreixant les butxaques de les empreses.

La reforma de la governança europea no pot, per cap concepte, tornar a polítiques d’austeritat que sovint comporten disminució de drets per a les i els treballadors, reformes laborals regressives, que descentralitzen la negociació col·lectiva, afavoreixen l’acomiadament, comprometen la salut i la seguretat als centres de treball i, en definitiva, aprofundeixen només en la precarització del treball, a més de retallar en serveis públics, reduir la protecció social o disminuir les pensions.

UGT se solidaritzen amb totes i tots els treballadors del món per aconseguir que els salaris, la protecció social i la negociació col·lectiva garanteixin el treball decent per a totes i per a tots, i reafirmen el compromís amb l’OIT per fer de la seva agenda una realitat.

En aquest context, una delegació d’UGT, encapçalada pel seu secretari general, Pepe Álvarez, participarà en la manifestació, convocada per la Confederació Europea de Sindicats (CES), el pròxim 12 d’octubre per reclamar que les persones se situïn al centre de totes les polítiques públiques i que es millorin els drets de les persones treballadores, amb un impuls decidit a la quantitat i la qualitat de l’ocupació que es crea i a un increment dels salaris, per tal de repartir la riquesa de manera equitativa.

Font UGT

Categories

Twtitter

💙💛🧡💜

🗣️ ¡Gracias por la gran acogida que le habéis dado a nuestro podcast!

#SindicalismoSinBarba

📲 Suscríbete a nuestro canal de youtube;


📲 O escúchanos en spotify: https://open.spotify.com/episode/6AkwdUTDx6w4H9FgtALdax?si=Tn49LYTQRPmd1ODLSxzotQ

https://youtu.be/Nbaq08lbCsM?si=-PN7aPW4wuSj4ef8

🟠 #PÍLDORA | Los derechos de las personas trans y LGTBI frente a discriminaciones

🏳️‍⚧️🏳️‍🌈 Desde UGT hemos trabajado para poder dar un salto normativo de calidad en la protección y garantía de los derechos de las personas del colectivo #LGTBI en el ámbito laboral

¡Atento/a!

💶¿Qué debes saber sobre la declaracion de la #renta?

📋Llega una de las épocas más importantes del año a nivel económico, y son muchos los aspectos que debes tener en cuenta

👀Revisa el borrador y recuerda que puedes desgravarte la cuota sindical

👉https://vm.tiktok.com/ZGemyUPnk/

Llegir més

YouTube