La UGT Presenta la guia:” Clausulas convencionales en materia de seguridad y salud laboral”, un recurs vital per a la Negociació Col·lectiva

28 febr. 2024 | General, Notícies, Política Sindical, Salut laboral

Un Recurs Vital per a la Negociació Col·lectiva en Matèria de Salut i Seguretat Laboral

La prevenció de riscos laborals és un dret fonamental dels treballadors i les treballadores i ha de ser reconegut com a tal. Per tant, tots els convenis col·lectius han d’incloure clàusules que millorin la normativa actual en aquesta matèria i promoguin una major protecció de la seguretat i salut de les persones treballadores.

Aquest document té com a objectiu posar a disposició de les  persones negociadores una sèrie de clàusules que els puguin ser d’utilitat, redactades des de la perspectiva de la nostra organització. Es tracta d’un text viu que s’actualitzarà segons les necessitats que vagin sorgint amb el temps.

En seguretat i salut laboral, la negociació col·lectiva compleix una funció essencial d’adaptació dels preceptes al context sectorial i empresarial. La llei de Prevenció de Riscos Laborals estableix que les disposicions laborals contingudes en aquesta llei i en les seves normatives tindran sempre caràcter de dret necessari mínim indisponible, podent ser millorades i desenvolupades en els convenis col·lectius.

La negociació col·lectiva també permet una protecció actualitzada de la seguretat i la salut, tenint en compte els canvis en el sistema productiu, les innovacions tecnològiques i la introducció de nous riscos, com ara l’assetjament laboral o les malalties derivades del canvi climàtic.

En el document es proporcionen una sèrie de clàusules tipus que poden ser incloses en els Convenis Col·lectius, buscant elevar la protecció de la seguretat i salut dels treballadors i treballadores mitjançant la millora de la legislació en aquest àmbit.

En aquesta tercera actualització s’han inclòs elements importants com la prevenció de l’estrès tèrmic per treball a baixes temperatures, protocols per abordar la violència i l’assetjament laboral, i protocols per a la reincorporació efectiva i saludable després d’una absència prolongada.

Aquestes noves incorporacions responen als avanços normatius en la protecció dels treballadors davant de fenòmens meteorològics extrems, així com a la necessitat dels representants dels treballadors de comptar amb eines per negociar protocols en aquestes àrees.

Amb l’aprovació de la Disposició final primera del Reial Decret-Llei 4/2023, es modifica el Reial Decret 486/1997, establint disposicions mínimes.

Aprofiteu les clàusules d’aquest document com a guia per a una negociació col·lectiva efectiva en matèria de prevenció de riscos laborals.

Desitgem que us sigui d’utilitat en aquesta important tasca!!

Podeu descarregar-la: Salud Laboral Guía Negociación Colectiva

Cláusulas convencionales en materia de seguridad y salud laboral

Comparteix aquesta noticia! FONT UGT

Categories

Twtitter

💙💛🧡💜

🗣️ ¡Gracias por la gran acogida que le habéis dado a nuestro podcast!

#SindicalismoSinBarba

📲 Suscríbete a nuestro canal de youtube;


📲 O escúchanos en spotify: https://open.spotify.com/episode/6AkwdUTDx6w4H9FgtALdax?si=Tn49LYTQRPmd1ODLSxzotQ

https://youtu.be/Nbaq08lbCsM?si=-PN7aPW4wuSj4ef8

🟠 #PÍLDORA | Los derechos de las personas trans y LGTBI frente a discriminaciones

🏳️‍⚧️🏳️‍🌈 Desde UGT hemos trabajado para poder dar un salto normativo de calidad en la protección y garantía de los derechos de las personas del colectivo #LGTBI en el ámbito laboral

¡Atento/a!

💶¿Qué debes saber sobre la declaracion de la #renta?

📋Llega una de las épocas más importantes del año a nivel económico, y son muchos los aspectos que debes tener en cuenta

👀Revisa el borrador y recuerda que puedes desgravarte la cuota sindical

👉https://vm.tiktok.com/ZGemyUPnk/

Llegir més

YouTube