Què li ha passat a la teva nòmina? Saps que et pot passar?

28 set. 2023 | General, Notícies

A tot el personal de l’Ajuntament de Barcelona,

Bon dia, els que heu rebut el comunicat de l’Ajuntament haureu vist que a la nòmina s’ha reduït el que us han pagat pels triennis i això és perquè a partir d’avui els triennis els pagaran d’acord amb la categoria que teníeu en el moment de fer-los.

I a sobre tenen la barra d’iniciar ells mateixos els procediments per reclamar al personal laboral 1 any de retroactivitat i 4 anys al personal funcionari.

En el cas que estiguis afectat/da i no vegis la reducció al salari o t’hagin reduït més el salari del que creus que havia de ser, pot ser una errada, hauràs de comprovar la nòmina. De fet els 10 dies d’al·legacions que han donat són per comunicar aquestes errades, res més.

Una altra cosa que està suspesa i que ens afectarà a tothom és la suspensió del premi d’antiguitat, un dret acordat al conveni, l’article 41 del conveni del premi d’antiguitat és una paga del 50% d’una nòmina als 25 anys, 30, 35 i 40 , 45 i 50 anys.

Tot això passa perquè la Sindicatura de Comptes va investigar el pagament de triennis i premis d’antiguitats a personal fora de conveni, òrgans de govern, comissionats, alta direcció i síndica de greuges i troba que hi ha uns gerents que van cobrar conceptes que no els hi pertocaven. En les al·legacions de l’Ajuntament de Barcelona diu que així es paga a la plantilla i la sindicatura ho amplia al personal que sí que està sota el conveni.

Com que l’informe afecta al pagament als alts directius, l’Ajuntament ha posat en marxa una modificació del ROM per mantenir els seus sous, blindant allò que van cobrar indegudament. I ho fa amb una aprovació inicial el 04/08/23, sense informar.

L’Ajuntament ha decidit suspendre aquests dos conceptes per tota la plantilla a partir d’aquest setembre, també suspèn les medalles de bronze i argent a GUB i Bombers.

Tot i que la sindicatura no esmenta al personal laboral, l’Ajuntament també els suspèn els drets.

Què podem fer ara? Accions de la Junta i Comitè (tots els sindicats amb representació):

Hem demanat reunió amb RH i amb tots els partits i ens hem reunit amb els que ens han respost. Hem traslladat a RH la disconformitat de tot el que han provocat i com ho apliquen, amb màxima restricció i sense negociació.

Estem preparant les accions jurídiques de resposta individual i col·lectiva a l’acció unilateral de l’Ajuntament. Us proposarem un model per fer els recursos individuals que pertoquen.

El nostre objectiu és negociar les condicions de la solució del problema i per forçar-ho necessitem la vostra força. Aquesta és la via més efectiva!!

SI VOLEN HO PODEN RESOLDRE, EL GOVERN MUNICIPAL QUE VOL EXACTAMENT?QUAN POT NEGOCIAR I NO HO FA???TOTHOM A LA PLAÇA DEMÀ, AVUI ÉS AIXÒ DEMÀ QUE SERÀ?

És per això que us convoquem a l’assemblea/concentració a plaça Sant Jaume demà divendres 29 de 10h a 12h (amb mitja hora per arribar i mitja hora per tornar) aprofitant que es reuneix el plenari.

Categories

Twtitter

📢👏👏👏 Enhorabuena a nuestros compañeros de Policía Judicial de Tráfico que han detenido al hombre que se dio a la fuga tras atropellar a un #menor el pasado domingo.

Estem a "Las mujeres en el diálogo social y la negociación colectiva" a Alcalà de Henares. Han parlat Zapatero, Cristina Antoñanzas i Pepe Álvarez. De Catalunya 20 dones de diferents federacions i unions territorials @PilarGonugt Susana Martinez @ugtajbc Ivette Barrachina

Llegir més

YouTube