S’HA DE PODER CRIDAR A BORSES UNA MARE RECENT

28 juny 2023 | General, Notícies

S’HA DE PODER CRIDAR A BORSES UNA MARE RECENT 

DES DE LA UGT RECLAMEM DRETS A LA COMISSIÓ TÈCNICA D’IGUALTAT

Avui, 28 de juny, hem tingut reunió ordinària de Comissió Tècnica d’Igualtat

En aquesta reunió, des de la UGT hem demanat que es pugui nomenar les mares quan estiguin gaudint del permís de maternitat quan les cridin de la borsa de substitucions.

 

NO ES POT DISCRIMINAR A NINGÚ per motiu de maternitat. S’ha de poder contractar una mare recent i, per tant ha de poder cobrar les retribucions, computant dies a la borsa de treball i tenir les mateixes oportunitats d’aconseguir una vacant estructural que una altre treballadora.

Igualment, hem remarcat la importància ADAPTAR I APLICAR les millores que es van aprovar ahir, 27 de juny, en el Consell de Ministres, mitjançant Reial Decret Llei. 

Aquest Reial decret llei té com a objectiu implementar i prorrogar determinades mesures de conciliació de la vida familiar i professional dels progenitors/ores i cuidadors/ores. Aquestes mesures són necessàries per assegurar el compliment del Dret de la Unió Europea, en línia amb els compromisos i directrius establerts.

Tal com us hem explicat en el darrer comunicat, des de la UGT considerem de vital importància que l’Ajuntament de Barcelona s’adhereix i s’ajusti a aquestes millores, per tal de garantir una conciliació efectiva entre la vida personal i laboral dels empleats i empleades del sector públic. En fer-ho, no només estarem complint amb les nostres obligacions i europees, sinó també fomentant un entorn laboral més equitatiu i favorable per a totes les persones que treballem l’Ajuntament.

L’ordre del dia era:

  • Dades de bretxa actualitzades a maig 2022. L’administració ha manifestat que continuarà treballant en aquestes dades, i que al setembre ens citaran per donar-nos a conèixer el nou estudi de bretxa.
  • Compliment de la Llei 2/2023 de 20 de febrer “compliance”, reguladora de la protecció de les persones que informen sobre infraccions, normatives i de lluita contra la corrupció. Aquesta llei, que cal complir, diu que l’Administració ha de tenir una via anònima perquè qualsevol ciutadana o ciutadà pugui denunciar un mal funcionament de l’administració.

Categories

Twtitter

El pròxim diumenge 9 de juny són les eleccions europees. 

‼️ Recorda que les persones treballadores podem exercir el dret a vot tot i que la nostra jornada laboral coincideixi amb l'horari de votació de les eleccions 👇

⌛️ La jubilación parcial para el personal funcionario/estatutario está cada vez más cerca.

🤝 El Gobierno ha mostrado disponibilidad absoluta para culminar esta materia contemplada en el Acuerdo Marco para una Administración del Siglo XXI.

https://ugt-sp.es/la-jubilacion-parcial-para-el-personal-funcionario-estatutario-cada-vez-mas-cerca/

🟣 Avui celebrem el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones amb l’objectiu de defensar el dret a la salut com un dret humà de totes les dones, i específicament a les dones en l’àmbit laboral 👇

Llegir més

YouTube