UGT exigeix ​​implementar polítiques actives d’ocupació i protecció social per a la joventut a la UE

5 jul. 2023 | General, Notícies

La Secretaria de Polítiques Europees d’UGT, encapçalada per Mari Carmen Barrera i Manuel García Salgado, ha acompanyat avui una delegació de RUGE, liderada per Eduardo Magaldi, al Parlament Europeu (PE) i al Comitè Econòmic i Social Europeu ( CESSI) per exposar els objectius i les prioritats de la joventut sindical espanyola a la Unió Europea.

Durant el transcurs de la jornada, han mantingut diverses reunions amb el president del CESE, Oliver Röpke i amb representants de la Comissió d’Ocupació del Parlament Europeu. Així com, amb diferents eurodiputats/des del Grup Parlament Socialista Europeu (S&D), entre ells César Luena i Estrella Durá, i Irina de Sancho, assessora política del Grup; i amb María Eugenia Rodriguez Palop del Grup de l’Esquerra (The Left) al PE.

A la trobada realitzada amb Röpke, s’ha fet referència a les grans repercussions en l’ocupació derivades de la transició energètica IA l’essencialitat d’implementar polítiques actives d’ocupació i protecció social a les persones treballadores joves que millorin les perspectives de l’ocupació jove a Europa. En aquest sentit, s’ha valorat la importància d’implicar els interlocutors socials en aquest procés per aconseguir més garantia d’èxit en termes de justícia socioeconòmica.

Al llarg de l’intercanvi d’idees mantingut amb els representants de la Comissió d’Ocupació, s’ha coincidit en l’oportunitat que ofereix la negociació col·lectiva verda perquè les persones ocupadores i treballadores puguin crear un lloc de treball més ecològic mitjançant una transició socialment justa, com bé recull el dictamen d’UGT, aprovat recentment al plenari del CESE, sobre aquesta temàtica. Així mateix, es va subratllar el valor de posar en pràctica un nou enfocament sobre la salut mental de la joventut a la UE, basat en una prevenció i atenció adequada i eficaç.

En el marc del debat dut a terme amb els integrants del Grup S&D, s’ha incidit en la influència bidireccional de la presa de decisions, en l’àmbit europeu i nacional, en la vida de les persones treballadores joves, i en la necessitat de dialogar i arribar a acords que millorin el benestar de la ciutadania a través de directives, que han cristal·litzat grans reivindicacions sindicals, com ara la directiva sobre salari mínim o transparència salarial.

Finalment, durant la reunió mantinguda amb Palop, Magaldi ha explicat la dinàmica del funcionament de RUGE, destacant especialment les darreres fites en què ha participat l’organització com l’estatut de les persones becàries, que intenta posar fi a el frau i recull drets fonamentals com la compensació de despeses o el gaudi de vacances. A més, l’eurodiputada del Grup de l’Esquerra ha ofert l’estat de situació sobre la propera directiva de treball a plataformes digitals.

Categories

Twtitter

💙💛🧡💜

🗣️ ¡Gracias por la gran acogida que le habéis dado a nuestro podcast!

#SindicalismoSinBarba

📲 Suscríbete a nuestro canal de youtube;


📲 O escúchanos en spotify: https://open.spotify.com/episode/6AkwdUTDx6w4H9FgtALdax?si=Tn49LYTQRPmd1ODLSxzotQ

https://youtu.be/Nbaq08lbCsM?si=-PN7aPW4wuSj4ef8

🟠 #PÍLDORA | Los derechos de las personas trans y LGTBI frente a discriminaciones

🏳️‍⚧️🏳️‍🌈 Desde UGT hemos trabajado para poder dar un salto normativo de calidad en la protección y garantía de los derechos de las personas del colectivo #LGTBI en el ámbito laboral

¡Atento/a!

💶¿Qué debes saber sobre la declaracion de la #renta?

📋Llega una de las épocas más importantes del año a nivel económico, y son muchos los aspectos que debes tener en cuenta

👀Revisa el borrador y recuerda que puedes desgravarte la cuota sindical

👉https://vm.tiktok.com/ZGemyUPnk/

Llegir més

YouTube