Units en Memòria i Compromís: Recordant a les Víctimes dels Atemptats del 17 d’agost de 2017

17 ag. 2023 | General, Notícies

El 17 d’agost de 2017 va ser un dia tràgic que va deixar una empremta indeleble en la història de Barcelona i Cambrils. Aquestes dues ciutats catalanes van viure una jornada que va sacsejar les seves vides i que va posar de manifest la fragilitat de la vida humana davant de la violència i l’odi. Avui, en el record d’aquella jornada trista, ens apleguem per rendir homenatge a les víctimes d’aquells atemptats i per reafirmar el nostre compromís irrompible amb la construcció d’un món millor, on la diversitat i l’harmonia siguin els pilars que sustenten la nostra societat.

Les Rambles, icònic passeig en el cor de Barcelona, ha estat sempre un lloc de trobada, de somnis compartits. En aquest racó de la ciutat, persones de diferents cultures, llenguatges i orígens han conviscut en perfecta sintonia, recordant-nos la bellesa de la diversitat. No obstant això, el 17 d’agost de 2017, la tranquil·litat es va veure interrompuda per actes de violència que van deixar cicatrius inesborrables en les nostres ànimes i a les nostres ciutats.

Avui, en mirar enrere, recordem a cadascuna de les víctimes amb profund respecte i afecte. Els seus noms i rostres romanen en el nostre cor, recordant-nos que la vida és un regal fràgil i preciós. Però també recordem que, enmig de la foscor, va emergir la llum de l’heroisme i la solidaritat. Persones i professionals de la seguretat es van convertir en herois anònims, tendint les seves mans per a ajudar als qui necessitaven suport, demostrant que l’amor i la convivència són forces més poderoses que l’odi.

Aquest aniversari ens crida a la reflexió. Ens convida a pensar en com podem construir un món millor, un món en el qual la por i la intolerància siguin reemplaçats per l’enteniment i la cooperació. A través de la diversitat i la inclusió, podem crear una societat més resilient i unida, on cada individu se senti valorat i protegit.

El record d’aquell dia ens inspira a treballar incansablement per un món de pau i solidaritat. En honor a les víctimes i en reconeixement dels esforços dels qui treballen per un futur millor, renovem el nostre compromís de ser agents de canvi. Junts, podem construir ponts en lloc de murs, derrocar barreres en lloc de construir-les, i crear un llegat d’amor que transcendeixi el temps.

El record d’aquesta tragèdia ens recorda que cap lloc ni comunitat està immune a les amenaces que poden sorgir d’una petita minoria disposada a utilitzar la violència per aconseguir els seus objectius. En aquest sentit, és crucial que la societat es mantingui unida enfront de l’adversitat, demostrant que els actes de terror no poden minar la nostra resolució de viure en pau i llibertat. L’unitat en moments difícils és una resposta poderosa als intents de dividir-nos i sembrar por.

El 17 d’agost de 2017, Barcelona i Cambrils vam emmudir, però no permetem que el silenci sigui permanent. En el seu lloc, aixequem les nostres veus en memòria dels qui es van anar massa aviat i en honor a la resiliència de la nostra comunitat. Que aquest aniversari serveixi com un recordatori que, fins i tot en els moments més foscos, la nostra humanitat compartida pot ser una llum que guiï el nostre camí cap endavant.

Units en memòria i compromís,

UGT Barcelona

Categories

Twtitter

📢👏👏👏 Enhorabuena a nuestros compañeros de Policía Judicial de Tráfico que han detenido al hombre que se dio a la fuga tras atropellar a un #menor el pasado domingo.

Estem a "Las mujeres en el diálogo social y la negociación colectiva" a Alcalà de Henares. Han parlat Zapatero, Cristina Antoñanzas i Pepe Álvarez. De Catalunya 20 dones de diferents federacions i unions territorials @PilarGonugt Susana Martinez @ugtajbc Ivette Barrachina

Llegir més

YouTube