Reunió amb el Tercer Tinent d’Alcaldia

24 nov. 2023 | Notícies, RETALLADES TRIENNIS I PREMIS

Benvolguts companys i companyes,

Ahir 23 de novembre de 2023, els representants dels Sindicats amb presència a la Junta de Personal i el Comitè d’Empresa de l’Ajuntament de Barcelona i que formem la unitat sindical contra les retallades, hem assistit a una reunió amb el Tercer Tinent d’Alcaldia, el Gerent de Recursos i Transformació Digital i el Gerent de Persones, Organització i Administració Electrònica, per tractar sobre els drets laborals afectats per les retallades: triennis, el premi d’antiguitat, les medalles de GUB-SPCPEIS, i el permís parental.

Des del Govern Municipal ens volen transmetre la seva voluntat política de resoldre el conflicte des d’un principi de seguretat jurídica, al·legant que les retallades no responen a una qüestió econòmica sinó a una exigència de la sindicatura de comptes. Ens han  dit que la seva intenció és garantir la seguretat jurídica del personal municipal.

També ens han informat que estan a l’espera de la decisió de la Unió Europea sobre el permís parental i de la reglamentació que en faci el Govern de l’Estat, per poder adaptar-se a la normativa vigent.

Els Gerents ens han explicat que estan explorant jurídicament la viabilitat de les propostes plantejades tant per l’Administració com pels Sindicats, amb la col·laboració dels Serveis Jurídics Centrals i de Recursos Humans.

Des dels Sindicats hem reclamat avançar i disposar d’un esborrany amb una proposta concreta per poder analitzar-la i negociar-la. Hem exigit una proposta que tingui viabilitat jurídica i que respecti els drets laborals del personal municipal sense cap pèrdua.

Hem quedat en convocar una reunió la setmana vinent, on l’Administració ens presenti una proposta en paper que es pugui treballar.

Des dels sindicats, volem expressar la voluntat de negociar les reivindicacions dels treballadors i treballadores que han sortit al carrer per exigir revertir les retallades. Creiem que és necessari que l’Administració ens escolti i atengui les nostres demandes.

Però també esperem que no siguin només paraules

i que es tradueixi en fets.

Volem veure accions concretes i compromisos.

Els sindicats estem disposats a negociar, però també a mobilitzar-nos si cal

per defensar els interessos dels treballadors i treballadores.

Us mantindrem informats!

Foto capturada durant el Ple Municipal de l’Ajuntament de Barcelona, mostrant la reivindicació dels representants dels Sindicats amb presència a la Junta de Personal i el Comitè d’Empresa de l’Ajuntament de Barcelona. Units en un front comú contra les retallades.

Nota conjunta dels Sindicats amb presència a la Junta de Personal i el Comitè d’Empresa de l’Ajuntament de Barcelona i que formem la unitat sindical contra les retallades Municipals.

Categories

Twtitter

Necessites ajut per redactar una carta sol·licitant còpia de l’avaluació de riscos del teu lloc de treball? Fes servir els models de documents de prevenció de riscos laborals de la UGT de Catalunya. Accés a 👉 https://www.ugt.cat/wp-content/uploads/2022/06/documents_per_al_delegat_de_prevencio.pdf #ConsellPreventiuUGT

🤖 Una Negociación Colectiva fuerte para hacer frente a los retos de la digitalización

🗣️ Pepe Álvarez (@SG_UGT) interviene en la jornada sobre derechos digitales y relaciones laborales

🔗Léelo aquí

🟠 #PÍLDORA | ¿Qué tengo que hacer si sufro un accidente de trabajo? 

➡️ Si el accidente es en tu puesto de trabajo, ¡comunícalo inmediatamente a tu superior! Si es in itinere... ve a nuestro vídeo sobre este tema

📽️ Dale al play para saber más

Llegir més

YouTube