135 anys de lluita i compromís sindical!

12 ag. 2023 | General, Notícies

135 anys de lluita i compromís sindical! Avui, 12 d’agost de 2023, celebrem un aniversari molt significatiu: fa 135 anys es va fundar la Unió General de Treballadors (UGT) a Barcelona, una fita que va marcar l’inici d’una llarga trajectòria en la defensa dels drets laborals, la justícia social i la igualtat.

Recordem amb orgull com un grup valent de trenta-dos delegats, representant a quaranta-quatre societats d’oficis, es va unir durant un congrés obrer en plena celebració de l’Exposició Universal de Barcelona de 1888, per a donar forma al que es convertiria en la primera central sindical i institució vital per als treballadors i avui recordem i honrem a les dones i homes que, al llarg d’aquests 135 anys, han dedicat les seves vides a construir i enfortir la UGT. Molts d’ells van enfrontar la presó, l’exili i la mort per a defensar els drets dels treballadors i treballadores, per a fer sentir la veu dels qui mereixen un tracte just en el món laboral. Els seus sacrificis no han estat en va, i el seu llegat ens inspira a continuar endavant.

La UGT és més que una organització sindical; és un símbol de solidaritat, un sindicat que guia a aquells que lluiten per un món més just i democràtic. Des de la seva legalització en 1977, després dels anys foscos de la dictadura franquista, la UGT ha estat un pilar en la representació dels treballadors, una veu poderosa que ha contribuït a conquistar drets i llibertats essencials.

Avui, continuem en aquesta senda. Amb el mateix esperit d’unió i lluita, continuem treballant per a millorar les condicions laborals, per a promoure la igualtat d’oportunitats, per a defensar la justícia social en cada racó de la nostra societat.

És important reconèixer la contribució històrica de la Unió General de Treballadors. La UGT ha estat una figura clau en la lluita pels drets laborals i socials al país al llarg dels anys. Ha participat en nombroses conquestes i avanços que han beneficiat als treballadors i a la societat en general, i no podem oblidar el camí recorregut ni als qui han dedicat el seu esforç a aquesta causa al llarg dels anys. Gràcies a la seva dedicació, avui podem mirar cap endavant amb esperança, sabent que cada pas que donem ens acosta una mica més a aquest món igualitari i solidari que somiem, amb més de 92.000 delegats i delegades, així com prop d’1 milió d’afiliats i afiliades, destaca la presència i rellevància de la UGT en l’actualitat. Un sindicat fort és fonamental per a representar i defensar els interessos dels treballadors i treballadores, assegurant condicions laborals justes i buscant la millora contínua de la qualitat de vida de les persones que formen part de la força laboral.

Continuem endavant, units com la gran família que som, portant l’esperit de la UGT en cada acció que prenem, en cada lluita que emprenem. Per un món millor, per un futur més just per a tots i totes!

Feliç aniversari, UGT!

Categories

Twtitter

Los Servicios Públicos se han revelado como la mejor garantía para la ciudadanía en épocas de inestabilidad e incertidumbre.

Son la barrera que nos protege cuando nos asola una crisis económica, sanitaria o una catástrofe medioambiental.

En #UGT trabajamos por unos servicios…

Felicitacions als companys de #UREP i #UT1 de @GUBBarcelona i @semgencat així com tots els professionals que han intervingut en l'atropellament a les Rambles i han realitzat la recuperació RCP i col·laboració psicologia.
Uns grans professionals! 🙌 #ServeiPúblic #HeroisDelDia

La imposició de retallades per part de l'@bcn_ajuntament és INACCEPTABLE! TOT EL PERSONAL DE L'AJUNTAMENT ENS MOBILITZEM!!

👮‍♂️👮👩‍🚒🧑‍🚒🧑‍🏫👨🏻‍🏫👩‍💻👨‍💻💪

https://ugtajbcn.cat/general/a-tot-el-personal-de-lajuntament-de-barcelona/

#Retallades
#Mobilització
#Barcelona

@UGT_SP_CAT
@UGT_Comunica
@ugtcatalunya

3

Llegir més

YouTube