UGT demana prevenció davant la nova onada de calor

12 ag. 2023 | General, Notícies, Salut laboral

El sindicat recorda a les empreses l’obligació d’aplicar la normativa en matèria de prevenció de riscos laborals per protegir les persones treballadores dels efectes de l’exposició a temperatures extremes.

Espanya i Catalunya es troban immerses en una nova onada de calor en què s’espera que arribin fins a 44 °C en diversos punts de la geografia espanyola i els avisos, taronges i vermells s’estenen per la península. Des d’AEMET s’ha informat de la prolongació de la durada d’aquesta onada de calor fins divendres que ve.

És per això que la Unió General de Treballadores i Treballadors considera imprescindible prevenir els possibles accidents relacionats amb les feines amb exposició a altes temperatures, aplicant la normativa en matèria de prevenció de riscos laborals.

Les empreses han d’avaluar el risc d’exposició a temperatures elevades i aplicar mesures preventives per protegir la salut de les persones treballadores, tant tècniques com organitzatives, com, per exemple, la reducció o modificació de les hores de desenvolupament de la jornada. A l’hora d’avaluar el risc cal tenir en compte les característiques de la persona treballadora, com ara si està embarassada o pateix patologies prèvies.

Cal recordar que si hi ha avisos meteorològics de nivell taronja o vermell i quan les mesures preventives no garanteixin la protecció de les persones treballadores, es fa obligatori adaptar les condicions de treball. I per a aquells casos en què no es garanteixi la protecció de la salut de les persones treballadores exposades, es prohibeix el desenvolupament de determinades tasques durant les hores del dia en què es donin fenòmens meteorològics adversos. Igualment, l’empresa ha d’informar i formar la seva plantilla sobre com treballar de manera segura durant els períodes de temperatures extremes.

UGT recorda que, davant d’aquest escenari d’altes temperatures, és important saber identificar els símptomes d’un cop de calor i com actuar en cas que passi. Entre els símptomes del cop de calor es troben la fatiga, set intensa i manca de sudoració, pell seca i calenta, vertígens i marejos, pal·lidesa, confusió mental, nàusees i vòmits, palpitacions, dificultat respiratòria, rampes musculars i convulsions.

En cas que passi un cop de calor és rellevant col·locar la persona en lloc fresc i airejat, elevar el cap de la víctima sobre material tou perquè no pateixi cops en cas de convulsions, aplicar compreses d’aigua freda al front i nines de la víctima, ventar la víctima per refrescar el cos i no controlar les convulsions, ja que és un mecanisme de defensa per eliminar la calor i fer-ho pot provocar danys musculars. A més, és crucial trucar a emergències per rebre assistència sanitària.

Font UGT

Categories

Twtitter

💙💛🧡💜

🗣️ ¡Gracias por la gran acogida que le habéis dado a nuestro podcast!

#SindicalismoSinBarba

📲 Suscríbete a nuestro canal de youtube;


📲 O escúchanos en spotify: https://open.spotify.com/episode/6AkwdUTDx6w4H9FgtALdax?si=Tn49LYTQRPmd1ODLSxzotQ

https://youtu.be/Nbaq08lbCsM?si=-PN7aPW4wuSj4ef8

🟠 #PÍLDORA | Los derechos de las personas trans y LGTBI frente a discriminaciones

🏳️‍⚧️🏳️‍🌈 Desde UGT hemos trabajado para poder dar un salto normativo de calidad en la protección y garantía de los derechos de las personas del colectivo #LGTBI en el ámbito laboral

¡Atento/a!

💶¿Qué debes saber sobre la declaracion de la #renta?

📋Llega una de las épocas más importantes del año a nivel económico, y son muchos los aspectos que debes tener en cuenta

👀Revisa el borrador y recuerda que puedes desgravarte la cuota sindical

👉https://vm.tiktok.com/ZGemyUPnk/

Llegir més

YouTube